Blogg

Brallorna nere!

Åter igen står Moder Svea med byxorna nere. Trots två stora världskrig och ett långt kallt krig har inte den svenska regeringen lyckats med att hänga med den övriga världen! När första världskriget bröt ut i Europa (28 juli 1914 till 11 november 1918) stod Sverige utan ett nämnvärt försvar att att tala om! Visserligen hade man börjat att bygga forten uppe i norr runt Boden som kom att kallas för ”Låset i Norr”. Dessa anläggningar blev dock inte klara förrän mot slutet av det första världskriget 1916, bygget påbörjades 1900. Nästan 39 miljoner (38.880.500) människor miste sitt liv under detta krig. Efter första världskrigets slut hade Sverige fått till ett någorlunda försvar men det blev dock kortlivat, redan 1920-25 förföll det svenska försvaret kraftigt och vid andra världskrigets utbrott 1 september 1939 fanns nästan inget försvar att tala om. Visserligen talade Per Albin om att Sverige stod väl rustat mot ett tyskt anfall men detta var bara propaganda och ingenting annat!

Länge hade omvärlden i Europa rustat för ett nytt krig, men först nu börjar Sverige att bygga upp sina muskler och försvar. Man börjar att renovera och förstärka t.ex. Bodens Fästning, Rödbergsfortet som var i bruk ända till 1998. Runt Rödbergsfortet fanns flera andra anläggningar som kom att ingå i den så kallade Kalix linjen. Över hela Sverige byggdes olika försvarsanläggningar i berg och under mark. När andra världskriget var över den 2 september 1945 stod Sverige och det svenska försvaret med en så stark vapenmakt att vi räknades till de tre största krigsmakterna i världen! Det sista nordiska landet, som blev helt befriat när kriget tog slut, var Danmark då ryssarna som ockuperat Bornholm inte lämnade tillbaka det till Danmark förrän 1946 efter påtryckningar från västmakterna. Ryssen ville behålla Bornholm och dess strategiska position för att ha kontroll över ingående fartyg i Östersjön! Under det andra världskriget miste ca. 73 miljoner människor sina liv plus de ca. 25-30 miljoner ryssar som Stalin lät avrätta i utrensningar i Ryssland! Kalla Kriget, 1945 till 1991 krävde också det sina dödsoffer i världen. I svenska flygvapnet t,ex. omkom flera hundra piloter då man tränade och flög stenhårt som i verkliga situationer vilket ledde till dödliga olyckor. I Tyskland dog folk som blev skjutna gränsvakter då östtyskar försökte att fly till Västtyskland.

När muren faller 1990/91 och Sovjetunionen kollapsade andas världen ut och Sverige gör tvärtemot alla andra länder och mer eller mindre skrotar hela det svenska försvaret medan andra länder fortsätter att bibehålla eller bygga upp sin försvarsförmåga!

Nu när Europa åter igen står i brand står vi här med byxorna nere. Visserligen har vi förstärkt vår försvarsförmåga på Gotland men resten av landet står utan försvar! När vi nu åter kommer att ha lite försvarsförmåga vilket krig skall vi då vara med i? Garanterat kommer kriget i Ukraina vara historia då! Kom igen nu, lär er något ni som bestämmer i vår regering innan det är försent!

ORDF 2022-05-20

Kriget i Ukraina

Det går inte så bra för Vladimir Putin och hans styrkor i kriget mot Ukraina. På sätt och vis har Ryssland och herr Putin redan förlorat detta pågående idiotiska krig! Det går trögt för Putins styrkor att inta vissa militära mål och tiden är på Ukrainas sida. ju längre kriget pågår desto mer hjälp får Ukraina från västmakterna.  Troligtvis kommer det att sluta med att Ryssland får kontrollen över vissa delar av östra och delar av sydöstra Ukraina. Hur som helst kommer Ryssland gå ut som förlorare och kommer att påminnas om tilltaget i flera hundra år!

Positivt med kriget är dock att det blir precis tvärtom vad Putin vill åstadkomma! Putin vill inte att fler länder runt Ryssland ska ingå och gå med som medlemmar i NATO. Nu blir det dock precis så, allt fler länder vill gå med i NATO! Problemet är bara att Finland vill gå med så fort det bara går och detta innebär att ett större krig står inför dörren! Går Finland med i NATO så måste även Sverige göra det av säkerhetsskäl och tvång! Vi får hoppas att den finska regeringen tar sitt förnuft till fånga och avvaktar med medlemskap i NATO tills det har lugnat ned sig i detta pågående krig och att inte finnarna drar in oss alla i ett tredje världskrig, vilket tyvärr finnarna inte verkar ha något emot! Samtidigt så måste ju Putin stoppas på något sätt, men dock inte via ett nytt stort krig. Låt oss hoppas att allt löser sig snart! Troligen är kriget i Ukraina slut i mitten på augusti om allt går som det ska!  

ORDF. 2022-05-07